Menu

Couperose/Ontsierende adertjes

Hoe ontstaat couperose/ontsierende adertjes?

Deze chronische verwijding van de haarvaten ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Mensen met een dunne, droge huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Roken vernauwt het vasculaire netwerk (vermeerdert couperose), zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe, grauwe teint.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

•    Roken

•    Te heet douchen / baden / stomen

•    Te scherpe kruiden eten

•    Alcohol

•    Hormoonveranderingen

•    Sauna

•    Zon

•    Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters

Hoe kom ik van mijn couperose af / wat is de beste couperose behandeling?

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes als sneeuw in de zon. Ik gebruik bij deze behandeling een heel dun naaldje dat onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brandt. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om direct na de behandeling niets aan de huid te doen, behalve eventueel wat verkoelende en verzachtende Aloë Vera gel te gebruiken. Als de roodheid weg is dient u een Sunblock SPF 30 te gebruiken op de behandelde huid, totdat de huid volledig genezen is. Tevens adviseer ik u vooraf aan de behandeling geen koffie of alcohol te nuttigen i.v.m teveel doorbloeding in de huid. Dit belemmert de behandeling.

Afhankelijk van hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van drie weken op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/te genezen. Wanneer u heel veel last heeft van couperose kunt u beter eerst voor een intakegesprek langskomen.

Wat kan ik zelf thuis doen om couperose te voorkomen?

Ik heb een aantal hele goede producten die couperose kunnen voorkomen, beschermen en camoufleren. Daarnaast kunt u zelf heel goed met de hierboven genoemde beïnvloedbare factoren rekening houden.

 

Zie prijslijst